Nazare explică de ce s-a abținut la votul privind certificatul verde pentru angajați: Campania de vaccinare trebuie dusă cu argumente, nu cu forţa

Alexandru Nazare, fostul ministrul al Finanțelor. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Senatorul PNL Alexandru Nazare a explicat de ce nu a votat pentru aprobarea proiectului privind introducerea certificatului de vaccinare în instituţiile din România. Campania de vaccinare trebuie dusă cu argumente, nu cu forţă, a spus liberalul.

Explicaţia a fost transmisă pe Facebook.

M-am abţinut astăzi la votul privind adoptarea certificatului verde din anumite motive punctuale, aşa cum nu am susţinut achiziţionarea unui număr de doze de vaccin în exces. Vaccinarea este necesară, aşa cum şi dozele aferente sunt necesare, dar proporţional cu populaţia României. Susţin campania de vaccinare, dar cred că aceasta trebuie să fie dusă cu argumente şi nu cu forţă. Cred că PNL este obligat să genereze credibilitate, mesaje publice coerente care să convingă fără utilizarea în pripă a unor măsuri excesive, care nu ne caracterizează că partid şi pe care să le regretăm mai târziu”, a explicat senatorul liberal.

Alexandru Nazare a fost unul dintre susţinătorii apropiaţi ai lui Ludovic Orban. Proiectul de la Senat nu a fost aprobat deoarece au lipsit două voturi, aceasta fiind ale senatorilor liberali din tabăra Orban.

Miercuri, certificatul verde nu a trecut de votul Senatului. Deşi au fost 48 voturi „pentru” şi 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”.

Erau necesare 69 de voturi ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică.