• Armata din Myanmar a deschis din nou focul împotriva populației.
  • Oficialii din SUA, Regatul Unit și UE au condamnat aceste acte de violență
  • „Ne ucid ca pe găini, chiar și în casele noastre”, a spus un protestatar

Armata din Myanmar a deschis din nou focul împotriva populației. Doar astăzi s-au înregistrat cel puțin 89 de decese, printre care și copii, până la această oră, relatează BBC.

Oficialii din SUA, Regatul Unit și UE au condamnat aceste acte de violență. Până acum, de la lovitura de stat din 1 februarie, s-au înregistrat peste 400 de decese de acest tip.

„Forțele de securitate au intrat în dizgrație prin împușcarea civililor neînarmați”, a declarat ambasadorul britanic în Myanmar.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS

Protestatarii s-au adunat și astăzi, în ciuda amenințării armatei de a folosi violența împotriva lor. Televiziunea de stat avertizase ieri că protestatarii riscă să fie împușcați „în cap și în spate”

„Ne ucid ca pe găini, chiar și în casele noastre. Dar vom continua să protestăm”, a spus un protestatar.

În orașul Yangon, forțele armate ar fi atacat chiar și centrul cultural al Statelor Unite. Ambasada SUA nu a raportat încă nici un rănit totuși.

Liderul armatei, Min Aung Hlaing, susține că nu a dat ordinul să se tragă în mulțime. O paradă a fost organizată în capitala țării, la care a participat și viceministrul rus al Apărării.

„Rusia este un prieten adevărat”, a spus Min Aung Hlaing.