„Ne omoară ca pe găini”. Armata a deschis din nou focul în Myanmar, ucigând aproape 100 de civili

Sursa foto: Profimedia
  • Armata din Myanmar a deschis din nou focul împotriva populației.
  • Oficialii din SUA, Regatul Unit și UE au condamnat aceste acte de violență
  • „Ne ucid ca pe găini, chiar și în casele noastre”, a spus un protestatar

Armata din Myanmar a deschis din nou focul împotriva populației. Doar astăzi s-au înregistrat cel puțin 89 de decese, printre care și copii, până la această oră, relatează BBC.

Oficialii din SUA, Regatul Unit și UE au condamnat aceste acte de violență. Până acum, de la lovitura de stat din 1 februarie, s-au înregistrat peste 400 de decese de acest tip.

„Forțele de securitate au intrat în dizgrație prin împușcarea civililor neînarmați”, a declarat ambasadorul britanic în Myanmar.

Protestatarii s-au adunat și astăzi, în ciuda amenințării armatei de a folosi violența împotriva lor. Televiziunea de stat avertizase ieri că protestatarii riscă să fie împușcați „în cap și în spate”

„Ne ucid ca pe găini, chiar și în casele noastre. Dar vom continua să protestăm”, a spus un protestatar.

În orașul Yangon, forțele armate ar fi atacat chiar și centrul cultural al Statelor Unite. Ambasada SUA nu a raportat încă nici un rănit totuși.

Liderul armatei, Min Aung Hlaing, susține că nu a dat ordinul să se tragă în mulțime. O paradă a fost organizată în capitala țării, la care a participat și viceministrul rus al Apărării.

„Rusia este un prieten adevărat”, a spus Min Aung Hlaing.