• Spitalele Covid din Pipera, Chitila și Lețcani au fost închise.
  • Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI la nivel național.

Stăm tot mai rău cu sănătatea, dar guvernul e mereu prins în off-said. Avem un nou record la Terapie Intensivă și azi – 1.531 de bolnavi. Surpriza însă, nu avem paturi și ne putem aștepta că Arafat să mai transforme și alte spitale în unități Covid, iar scenele cu pacienți evacuați noaptea, cum a fost la Foișor, pot deveni o nouă realitate. Povestea haosului începe cu seful Guvernului. Cîțu are niste cifre, în vreme ce Ministerul Sănătății – are altele.

Florin Cîțu: „Astăzi, sunt 1.531 de persoane internate în ATI și doar 6 locuri libere la nivel național. Trebuie să atingem acest obiectiv de 1600 de paturi.”

Andreea Moldovan, secretar de stat Ministerul Sănătății: „O parte sunt cu terapie cu presiune înaltă cu oxigen, o parte sunt intubaţi. Şi pentru aceşti pacienţi este nevoie de terapie intensivă. Practic sunt…o mie șase sute și ceva, staţi că vă spun imediat…sunt 1620 de paturi.”

Anul trecut Iohannis si Guvernul salutau deschiderea de noi centre cu paturi de Terapie Intensiva si promiteau aparitia altora. Așa cum ne-au obisnuit, una zic si alta fac. La Spitalul Chitila bate vantul. Are 350 de paturi capacitate, dar a fost inchis cand a venit iarna. La fel cum s-a intamplat cu spitalul de la Pipera. Trecutul si prezentul in 30 de secunde.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Este totul amenjat special aici, într-un spaţiu gândit pentru depozit sau magazin, prin iniţiativă privată, s-a realizat, practic, un fel de spital.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT