• Premierul Poloniei a spus că este posibil să fie nevoie de un summit extraordinar
  • Ungaria şi Polonia blochează aprobarea bugetului UE şi a Planului de relansare economică post-pandemie
  • Uniunea Europeană intenţionează să excludă Ungaria şi Polonia din Planul de relansare economică post-pandemie dacă cele două ţări nu acceptă rapid o soluţie

Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de un summit extraordinar, după negocieri de câteva luni, pentru ajungerea la un acord care să permită aprobarea bugetului multianual şi a Planului de relansare economică, afirmă premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

„Se poate întâmpla să fie necesar un alt summit, poate că vor urma luni de negocieri şi un posibil buget provizoriu. Nu trebuie exclus niciun scenariu în acest moment”, a declarat Mateusz Morawiecki în cursul unei conferinţe de presă, conform agenţiei Reuters.

Ungaria şi Polonia blochează aprobarea bugetului UE şi a Planului de relansare economică post-pandemie din cauza mecanismului privind statul de drept.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Însă Michael Roth, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului german de Externe, a declarat că, deşi sunt eforturi pentru ajungerea la o soluţie de compromis, „nu vor fi schimbări în mecanismul privind statul de drept”.