• Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a propus joi, la summitul Consiliului European, construirea de garduri la frontierele externe ale Uniunii Europene.
  • Trebuie să spargem subiectul-tabu al gardurilor”, a afirmat Nehammer.
  • Preşedintele Bulgariei evidenţiază necesitatea consolidării gardului de la frontiera cu Turcia”, a subliniat Nehammer.

Karl Nehammer a afirmat, cu ocazia summitului UE de la Bruxelles, că menţine contactele strânse” cu preşedinţii României şi Bulgariei, în contextul eforturilor celor două ţări de a obţine acordul Austriei pentru a adera la Spaţiul Schengen. Austria şi Olanda au blocat săptămâna trecută, în Consiliul UE, admiterea României şi Bulgariei în Schengen, argumentând că nu sunt securizate frontierele externe ale Uniunii Europene.

Cancelarul Austriei propune construirea de garduri la frontierele externe ale UE, în mod prioritar la frontiera Bulgariei cu Turcia. Trebuie să spargem subiectul-tabu al gardurilor”, a afirmat Nehammer, citat de postul austriac ORF.

Preşedintele Bulgariei evidenţiază necesitatea consolidării gardului de la frontiera cu Turcia”, a subliniat Nehammer, cerând oferirea de fonduri UE pentru consolidarea frontierelor externe.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Gardurile nu sunt nimic nou, doar că până acum statele au fost lăsate să se descurce singure, Comisia Europeană nu le-a oferit bani”, a subliniat Nehammer. Bulgaria are gard pe segmente ale frontierei cu Turcia, dar bariera nu este suficient de rezistentă, astfel că în 2022 au fost înregistrate aproape 144.000 de tentative de trecere frauduloasă, potrivit datelor anunţate în noiembrie de Ministerul de Interne de la Sofia şi citate de site-ul Novinite.com.