• Nelu Tătaru a anunțat că România ia în calcul să testeze persoanele care intră în țară
  • Ce se întâmplă cu testarea la intrare în ţară?
  • Preşedintele Klaus Iohannis: Este posibil să se introducă o formă de control

România ia în calcul să testeze toate persoanele care intră sau revin în țară iar costurile le suporți tu, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru urmează să propună introducerea acestei măsuri Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Testarea ar urma să se aplice tuturor persoanelor care vin din țări aflate pe harta galbenă de risc.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că, în funcţie de numărul de cazuri, este posibil ca o formă de control să fie introdusă la intrarea în ţară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Întrebat în cadrul conferinţei de presă de miercuri dacă consideră oportună introducerea obligatorie a testărilor la intrarea în ţară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că o decizie în acest sens nu a fost luată.

„Vom analiza cu foarte mare atenţie dacă pentru România aşa ceva este necesar sau nu şi, în măsura în care vom constata o creştere a numărului de cazuri, este posibil, dar nu există o decizie, să se introducă o formă de control”, a spus Iohannis.

Acesta a mai precizat că o astfel de decizie a fost luată de alte ţări europene.

„Este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătăţii şi la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Însă este o măsură care a fost intrudosă de mai multe ţări din UE, acolo unde numărul de infectari este într-o creştere puternică”, a mai spus şeful statului.