Nelu Tătaru, avertisment de Ziua Inimi: „Bolile cardiovasculare opresc de trei ori mai multe inimi decât cancerul”

nelu-tataru Foto: Mediafax
  • Nelu Tătaru, spune, marți, de Ziua Națională a Inimi, că fără acest „motor” pe care de multe ori îl neglijăm, „nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”
  • Tătaru mai adaugă și că bolile cardiovasculare „opresc”, în România, de trei ori mai multe inimi decât cancerul
  • Bolile cardiovasculare sunt principalul factor de risc de deces pentru bolnavii de COVID-19

Fostul ministru al Sănătății, doctorul Nelu Tătaru, spune, marți, de Ziua Națională a Inimi, că fără acest „motor” pe care de multe ori îl neglijăm, „nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”, iar bolile cardiovasculare „opresc”, în România, de trei ori mai multe inimi decât cancerul.

„Astăzi sărbătorim Ziua Națională a Inimii… cea căreia îi datorăm întreaga noastră existență! Fără acest <motor> pe care de multe ori îl neglijăm, nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”, scrie, pe pagina sa de Facebook, dr. Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.

Ca medic, el spune că bolile cardiovasculare în România opresc de trei ori mai multe inimi decât cancerul.

„Aacesta este un motiv de îngrijorare. Alegeți să trăiți o viață echilibrată și verificați-vă starea de sănătate, astfel încât să rămâneți sănătoși”, mai spune dr. Tătaru.

Bolile cardiovasculare sunt principalul factor de risc de deces pentru bolnavii de COVID-19. Bolile cardiovasculare sunt cauza a 60% din decesele anuale ale României, dar un stil de viaţă sănătos scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.