• Nelu Tătaru, despre campania de vaccinare: „Cred că abia acum vine perioada dificilă”
  • Nelu Tătaru: „Avem şi perioada de relaxare în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat”
  • Nelu Tătaru: „Noi trebuie să ajungem la o imunizare de 60 – 70% care înseamnă atât vaccinare, cât şi trecere prin boală

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că urmează perioada cea mai dificilă, întrucât au fost deja vaccinate toate persoanele care au dorit acest lucru, dar şi cei cu comorbidităţi.

„Avem şi perioada de relaxare în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat”, atrage atenţia Nelu Tătaru, precizând că pandemia nu s-a încheiat şi doar de atingerea imunizării colective depinde „un val patru uşor” în toamnă.

Nelu Tătaru a fost întrebat la Digi 24, dacă vom ajunge la 10,4 milioane de persoane vaccinate în toamnă:

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Este ceva de dorit, dar, având în vedere că până acum am vaccinat toţi doritorii, cei care au solicitat, au avut comorbidităţi, au intrat în clasele 1, 2 şi 3, cred că acum vine perioada cea mai dificilă mai ales că avem şi perioada de relaxare în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat”, a răspuns Nelu Tătaru.

„Noi trebuie să ajungem la o imunizare de 60 – 70% care înseamnă atât vaccinare, cât şi trecere prin boală. Cred că nu este momentul să alegem dacă ne vaccinăm sau trecem prin boală. Cred că ar trebui să alegem să ne vaccinăm”, a mai afirmat Tătaru, precizând că ”suntem la o imunizare în masă – vaccinare şi trecere prin boală – de 30 – 40%”, a adăugat fostul ministru al Sănătăţii.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, astăzi, că există posibilitatea ca 6 milioane de români să fi trecut prin infecţia cu noul coronavirus.