• Tătaru, despre posibilitatea unui lockdown la 10.000 de cazuri: Dacă va colmata sistemul medical.
  • Ministrul Sănătății a vorbit și despre varianta ca țara să intre în carantină după alegerile parlamentare.

Încă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare, a declarat, miercuri, la Sibiu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, însă totul va fi diferit dacă sistemul medical va fi colmatat.

Întrebat într-o conferință de presă, la Sibiu, dacă România va intra în lockdown după alegerile parlamentare, Nelu Tătaru a spus că încă suntem într-un moment în care situația poate fi gestionată.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a spus Tăataru.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Ce se va întâmpla dacă țara va trece de 10.000 de cazuri pe zi

Întrebat, în continuare, dacă nu se va impune lockdown-ul nici dacă România va trece de 10.000 de cazuri pe zi, Tătaru a spus că totul depinde de sistemul sanitar și de nivelul de răspuns al acestuia.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt (pacienți – n.r.) simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit”, a răspuns Tătaru.