• Nelu Tătaru (PNL) a declarat că ar accepta să fie, din nou, ministrul Sănătăţii
  • Totuşi, el a spus că portofoliul de la Sănătate este la USR
  • Nelu Tătaru a mai afirmat că Florin Cîţu trebuie să rămână prim-ministru

Nelu Tătaru a declarat că este pregătit să preia, din nou, portofoliul de la Sănătate, după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţie.

Tătaru a afirmat că ar fi de acord să fie din nou ministru, dacă partidul lui îl va propune, însă există o coaliţie, iar Ministerul Sănătăţii este la USR.

”Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliţie în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”, a declarat Nelu Tătaru, la B1 TV.

Nelu Tătaru a fost ministru în guvernul Orban, în perioada martie – decembrie 2020.

Totodată, deputatul liberal şi-a exprimat încrederea în USR-PLUS cu privire la o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

Coaliţia trebuie să aibă stabilitate şi trebuie să rămână premier Florin Cîţu în acest moment. Cred că USR-PLUS poate găsi un profesionist care să ocupe portofoliul de la Sănătate, să aducă după el şi specialiştii care îi sunt necesari în a rezolva această criză sanitară”, a mai declarat Nelu Tătaru.