• Șapte bolnavi de coronavirus, intubați la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, au decedat în urma unui incendiu.
  • Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației.
  • Nelu Tataru se va deplasa în această noapte si la Iași.

„Din informațiile pe care le deținem până în prezent un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași. Alți pacienți cu COVID-19 vor fi transferați la Lețcani. Există locuri libere, de asemenea, la Floreasca și Timișoara din primele informatii. Nu avem încă evaluarea transferurilor finalizată”, a transmis Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Sunt opt decese. Ceilalți opt pacienți, din salonul alăturat, nu au suferit din cauza incendiului, vor fi transferați la Spitalul Modular din Lețcani. ISU Neamț evaluează sursa incendiului. Ar fi vorba despre un scurt circuit”, a spus Tătaru, la Digi 24.

Managerul spitalului din Piatra Neamț: Incendiul a fost stins în totalitate. Nu a afectat decât secția ATI, aflată la etajul 2 al spitalului. Există opt decedați. Medicul de gardă a suferit arsuri și va fi transferat la Iași. A fost activat planul roșu. Suntem în contact cu autoritățile centrale. Nu știm încă sursa incendiului, așteptăm raportul oficial al ISU. Cei opt pacienți care au supraviețuit au fost evacuați și se află în unitatea de primiri urgențe, urmând să fie transferați la Iași. Dintr-un moment în altul trebuie sa ajungă ambulanțele de la Iași.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS