• Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat, Bogdan Despescu, au susținut declarații de presă după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.
  • Nelu Tătaru: Pregătim un proiect de lege pentru a clarifica condițiile de carantină și izolare.
  • Secretarul de stat, Bogdan Despescu a anunțat controale pe litoral.

Principalele declarații susținute de ministrul sănătății, Nelu Tătaru:

„Pregătim un proiect de lege pentru a clarifica condițiile de carantină și izolare. Izolarea rămâne de bază. La acest moment avem un număr scăzut de locuri în terapie intensivă în București.”

„Avem un corp medical care deține acum controlul. Recomand corpului medical ca fiecare pacient să aibă explicații despre ce înseamnă carantină și izolare.”

Rămâne valabilă partea din codul penal referitoare la zădărnicirea combaterii bolilor. Ne pregătim pentru un proiect legislativ pe care îl vom promova în şedinţa de săptămâna viitoare. Boală, carantină, izolare, tratament şi izolare. Recomandările care nu sunt conforme, suntem în măsură să le reaşezăm legislativ, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, de corpul medical, pentru a lupta cu incertitudinile.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Principalele declarații al secretarului de stat, Bogdan Despescu: 

„Au fost stabilite mai multe măsuri. Forţele de intervenţie au fost dirijate spre zonele de interes. Reprezentanţi ai protecţiei consumatorului au fost trimişi pentru a verifica activităţile comerciale. Acţionăm cu prioritate în zona litoralului, în ideea de a acoperi zona sfârşitului de săptămâna în special, când mulţi cetăţeni sunt acolo. Vom transmite un număr de  telefon Telverde. Nu vrem să dăm sancţiuni, dar le vom da unde şi când e cazul.”