Netanyahu afirmă că israelienii „s-au ridicat ca niște lei” după atacurile din 7 octombrie: „Numai împreună vom învinge”

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu addresses the Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas, in Jerusalem, February 18, 2024. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo

Prim- ministrul Benjamin Netanyahu și primarul Ierusalimului, Moshe Lion, vizitează memorialul în onoarea celor 87 de civili și soldați din Ierusalim care au căzut din 7 octombrie, scrie Times of Israel.

„Ne amintim de cei căzuți, de ostaticii noștri – pe care suntem obligați să îi aducem acasă – și de eroii noștri care au căzut pentru apărarea patriei și a țării”, spune Netanyahu. „Am trecut printr-un masacru teribil acum un an și ne-am ridicat ca un popor, ca niște lei”.

El lansează un apel la unitate: „De la Ierusalim, un oraș care este simbolul unității, vine mesajul unității, iar fiecare dintre noi are sarcina de a continua împreună și de a acționa ca unul singur, văzând numitorul comun pentru noi toți, pentru Ierusalim, capitala Israelului, pentru statul Israel. Așa cum lunile de război ne-au învățat bine, puterea noastră stă în unitatea noastră. Numai împreună vom învinge”.

Memorialul, care se află vizavi de Biblioteca Națională, a fost inaugurat luna trecută.

Exit mobile version