Benjamin Netanyahu spune că asaltul Israelului în Gaza va continua „cât va fi necesar”

Netanyahu își spală pijamalele murdare la Washington. Reacția Ambasadei Israelului în SUA Sursa Foto: Profimedia

Benjamin Netanyahu a spus, după discuția pe care a avut-o cu președintele american Joe Biden Biden, că operațiunea Israelului va continua până când își va atinge obiectivele, scrie CNBC.

„Scopul nostru este de a trimite Hamas un mesaj că nu merită să mai trimită rachete”, a spus el. „Ne vom ocupa de ei”.

În timpul unui apel telefonic cu Netanyahu, Biden și-a reiterat sprijinul pentru dreptul Israelului la autoapărare împotriva atacurilor cu rachete din partea grupului militant Hamas din Fâșia Gaza și a condamnat atacarea orașelor și din Israel, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă.

Președintele a menționat că acest conflict a luat în mod tragic viața civililor israelieni și palestinieni, inclusiv a copiilor”, se arată în comunicatul de presă. „El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța și securitatea jurnaliștilor și a întărit nevoia de asigurare a protecției acestora”.

Netanyahu i-a spus lui Biden că Israelul „face totul pentru a nu îi leza” pe cei care nu sunt implicați în Hamas și că „cei care nu sunt implicați” au fost evacuați din clădirea cu 12 etaje din Fâșia Gaza care găzduiește birourile Associated Press și Al Jazeera. Trei rachete israeliene au doborât clădirea sâmbătă.

Președintele a vorbit, de asemenea, cu Abbas despre tensiunile din Ierusalim și Cisiordania și despre interesul lor comun de a face din Ierusalim „un loc de conviețuire pașnică pentru oamenii de toate credințele și mediile”.

Confruntările militare între armata israeliană şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza au intrat, sâmbătă, în a șaptea zi.