• Rusia a căutat cumpărători în rândul țărilor africane pentru cerealele furate în Ucraina, se mai arată în raportul NYT.
  • Ucraina susține că Rusia a furat până la 500.000 de tone de grâu în valoare de 100 de milioane de dolari de la invadarea Moscovei în februarie.
  • Vineri, Vladimir Putin s-a întâlnit cu șeful Uniunii Africane, președintele senegalez Macky Sall.

La jumătatea lunii mai, SUA au trimis o alertă către 14 țări, majoritatea din Africa, potrivit căreia nave de marfă rusești plecau din porturile din apropierea Ucrainei încărcate cu ceea ce un cablu al Departamentului de Stat a descris drept „cereale ucrainene furate”, a relatat New York Times.

Rusia a căutat cumpărători în rândul țărilor africane pentru cerealele furate în Ucraina, se mai arată în raportul NYT.

Ucraina susține că Rusia a furat până la 500.000 de tone de grâu în valoare de 100 de milioane de dolari de la invadarea Moscovei în februarie. Cea mai mare parte a grâului a fost dusă în porturile din Crimeea, controlată de Rusia, apoi transferată pe nave, inclusiv unele aflate sub sancțiuni occidentale, spun oficialii ucraineni.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Vineri, Vladimir Putin s-a întâlnit cu șeful Uniunii Africane, președintele senegalez Macky Sall, care a încercat să găsească o soluție la problema cerealelor și a cerut Occidentului să ridice sancțiunile.

Țările africane sunt afectate în mod acut de criza lipsei de cereale, determinată în mare parte de blocarea de către Rusia a porturilor ucrainene, care a dus la creșterea prețurilor la cereale, uleiuri alimentare, combustibil și îngrășăminte.