New York-ul se pregătește de marea redeschidere. Când va avea loc revenirea la normalitate în cel mai populat oraș din SUA

O companie din America le oferă angajaților 20.000 de dolari pentru a se muta din orașele mari Sursa Foto: Profimedia
  • New York-ul se va redeschide la 1 iulie,
  • Vor fi deschise magazine, teatre, clădiri de birouri la capacitate maximă.
  • Primarul New York-ului spune că poate face asta pentru că oamenii s-au vaccinat masiv.

New York-ul va reveni la normalitate la 1 iulie, a declarat joi primarul Bill de Blasio. „Planul nostru este de a redeschide complet pe 1 iulie. Suntem pregătiți pentru deschiderea magazinelor, deschiderea afacerilor, birourile, teatrele, cu toată forța”, a spus de Blasio la „Morning Joe” de la MSNBC, potrivit CNCBC.com.

De asememnea, restaurantele, sălile de sport, magazinele, saloanele de coafură și arenele se vor deschide la capacitate maximă. Între timp, teatre mai mici s-ar putea redeschide în timpul verii, iar Broadway este pe cale să se deschidă până în septembrie, iar școlile își vor relua activitatea complet în toamnă.

Este pentru prima dată când orașul va fi redeschis complet după mai bine de un an. New York a fost închis pentru prima dată în martie 2020, când a devenit epicentrul original al pandemiei Covid-19 din SUA.

Peste 6 milioane de doze de vaccin anti-Covid au fost adminitrate până acum în New York, aproximativ 36% din populația adultă a orașului fiind complet vaccinată, conform datelor orașului. Mai mult de jumătate din populația adultă a orașului a primit cel puțin o doză de vaccin.