• Dronele ar putea să le permită medicilor să comande medicamente și echipamente medicale de oriunde din țară pentru a fi livrate în aceeași zi.
  • După Insula Wight, programul cu drone va fi testat în Northumbria.
  • Oficialii NHS England au declarat că chimioterapia este dificil de transportat deoarece unele doze au un termen de valabilitate scurt.

NHS va testa utilizarea dronelor pentru a livra medicamente de chimioterapie care salvează vieți în jumătate de oră. Medicii consideră că proiectul pilot, care va transporta medicamentele de la un spital din Portsmouth la Insula Wight, ar putea fi primul pas către livrarea în aceeași zi pentru serviciul de sănătate.

Se speră ca dronele să le permită medicilor să comande medicamente și echipamente medicale de oriunde din țară pentru a fi livrate în aceeași zi.

În cadrul testului, medicamentele pentru chimioterapie vor fi livrate de la o farmacie din cadrul Portsmouth Hospitals University NHS Trust la Spitalul St Mary’s din Insula Wight.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Drona va reduce timpii de livrare de la patru ore la 30 de minute deoarece un zbor va înlocui două călătorii cu mașina și o călătorie cu hovercraftul sau cu feribotul pentru fiecare livrare. Oficialii NHS England au declarat că chimioterapia este dificil de transportat, deoarece unele doze au un termen de valabilitate scurt.

Noua metodă, lansată în parteneriat cu compania de tehnologie Apian, va economisi timp și bani și va oferi o opțiune mai bună pentru pacienții cu cancer care locuiesc pe insulă, mulți dintre ei fiind nevoiți să călătorească pe continent pentru tratament, au adăugat oficialii. După Insula Wight, programul cu drone va fi testat în Northumbria.

Amanda Pritchard, director executiv al NHS din Anglia, a declarat: Livrarea chimioterapiei cu drona este o altă evoluție extraordinară pentru pacienții cu cancer și arată cum NHS nu se va opri în fața a nimic pentru a se asigura că oamenii primesc tratamentul de care au nevoie cât mai repede posibil – reducând în același timp costurile și emisiile de carbon.