• În ultimele 24 de ore, niciun deces cauzat de noul Coronavirus nu a fost înregistrat în Irlanda
  • Totuși, au fost confirmate 59 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2
  • Până în prezent, Irlanda a avut 1.606 decese de COVID-19 și 24.698 de cazuri confirmate

Irlanda a relaxat măsurile de siguranță începând cu data de 18 mai. Odată cu această ușoară relaxare, unele firme de construcții au fost deschise, în timp ce diverse business-uri și-au reluat cursul – cele din sectorul grădinărit, dar și hardware.

Tony Holohan, șeful personalului medical din Irlanda, a declarat că țara sa a suprimat Coronavirusul, iar pentru acest lucru a fost nevoie de măsuri extreme. Tot el mai spune și că va fi nevoie de o săptămână pentru a vedea efectele relaxărilor din Faza 1.

Ministrul Afacerilor Externe al Irlandei, Simon Coveney, scrie pe pagina sa de Twitter că pentru prima oară în 65 de zile nu s-a mai raportat niciun caz de deces în Irlanda, provocat de COVID-19.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Foarte multă muncă, sacrificiu și efort public au fost depuse pentru a putea face asta să se întâmple. Și încă mai sunt multe de făcut. Însă acesta este un moment foarte important. Vă mulțumesc tuturor” a mai scris Simon Coveney în mesajul său de pe Twitter.

Guvernul irlandez va decide pe 5 iunie dacă poate implementa Faza 2 a relaxărilor, însă s-au pregătit din timp și pentru un posibil val doi de Coronavirus ce ar putea apărea la toamnă sau la începutul iernii.