• Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar şi din judeţul Buzău, a precizat prim-ministrul.
  • Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliţiei de guvernare a legii offshore care va debloca investiţiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.
  • Noile surse de gaze vor asigura independenţa faţă de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei şi vor determina o scădere a preţurilor pentru serviciile furnizate populaţiei, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar şi din judeţul Buzău, a precizat prim-ministrul.

Declaraţiile au apărut vineri, în timpul vizitei pe care premierul a făcut-o pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila.

Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliţiei de guvernare a legii offshore care va debloca investiţiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului… aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în judeţul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul Ciucă.

Noile surse de gaze vor asigura independenţa faţă de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei şi vor determina o scădere a preţurilor pentru serviciile furnizate populaţiei, a precizat Nicolae Ciucă.