• Premierul Nicolae Ciucă a declarat că el nu garantează că România va fi admisă în Schengen în 2022.
  • „Pot să îmi propun o astfel de țintă, nu pot să garantez că ea se întâmplă pentru că nu depinde doar de noi”.
  • Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat că va trimite scrisori șefilor de stat și de guvern pentru a afla motivul blocajului politic care menține România în afara Spațiului Schengen.

Integrarea României în spațiul Schengen rămâne doar un deziderat. Politicienii români nu înțeleg de ce nu suntem acceptați nici după zece ani. Premierul Ciucă a declarat că nu garantează că România va fi în Schengen în 2022, întrucât decizia nu depinde de București.

Voi face tot ce este necesar astfel încât România să își îndeplinească acest deziderat pentru a intra în Schengen și vom întreprinde toate măsurile să clarificăm aceste linii pe care România le mai are de îndeplinit pentru a putea beneficia de acest statut”, a spus premierul, întrebat de Europa Liberă în legătură cu aderarea la spațiul Schengen.

Întrebat dacă 2022 este o țintă realizabilă pentru Schengen, Ciucă a răspuns doar că poate să își propună o astfel de țintă:

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Pot să îmi propun o astfel de țintă, nu pot să garantez că ea se întâmplă pentru că nu depinde doar de noi”.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat luni, 13 decembrie, că va trimite scrisori șefilor de stat și de guvern pentru a afla motivul blocajului politic care menține România în afara Spațiului Schengen, cu toate că țara noastră „îndeplinește criteriile tehnice și obligațiile asumate” de 10 ani.

„În ciuda faptului că România îndeplinește criteriile tehnice și obligațiile asumate, în ciuda rapoartelor de evaluare pozitive, în ciuda voturilor succesive din Parlamentul European, în ciuda poziției Comisiei, dreptul nostru a rămas pe hârtie”, a transmis Rareș Bogdan într-o declarație de presă.