• Nicolae Ciucă a câștigat alegerile pentru șefia PNL.
  • Peste 1.300 de liberali din întreaga țară participă la Congresul convocat în urmă cu o săptămână.
  • Premierul Nicolae Ciucă a fost singurul candidat înscris în cursa pentru șefia PNL.

Partidul Național Liberal s-a reunit, duminică, într-un Congres extraordinar, după demisia fostului președinte Florin Cîțu. Premierul Nicolae Ciucă a fost singurul candidat înscris în cursa pentru șefia PNL.

Nicolae Ciucă a devenit duminică preşedinte al PNL, după ce moţiunea lui „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică” a obţinut peste 1.000 de voturi la congresul PNL.

La congresul de duminică au fost 1.120 de voturi valabile, din care 1.060 de voturi au fost „pentru” moţiunea propusă de Nicolae Ciucă.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Au fost anulate 60 de voturi şi au fost neutilizate 159 de voturi.

Astfel, Nicolae Ciucă, singurul candidat la congresul de duminică, devine noul preşedinte al PNL.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru votul de încredere, pentru efortul pe care l-aţi făcut, aţi venit unii astăzi, în ziua de Florii, ceilalţi de peste tot de pe cuprinsul ţării, diasporei vreau să-i mulţumesc foarte mult şi m-aş bucura să fie la fel de uniţi şi la fel de dinamici cum au fost astăzi şi să arate lumii că PNL, că România are spirit, are voinţă, are potenţial, are capacitate şi are resursă umană, să nu ne fie teamă că nu putem să ne angajăm la orice efort şi la orice obiectiv, împreună cu tot ceea ce înseamnă valorile europene”, a spus Nicolae Ciucă, după anunţarea rezultatelor.

„Vă doresc succes şi vă îndemn să ne întoarcem fiecare acolo unde ne desfăşurăm activitatea, să ne apucăm serios de muncă”, le-a mai spus Ciucă liberalilor prezenţi la congres.

Președintele României nu a fost prezent la congres

Peste 1.300 de liberali din întreaga țară participă la Congresul convocat în urmă cu o săptămână. Votanții l-au ales pe Ciucă în funcția de președinte PNL.

Deși președintele Klaus Iohannis a participat la Congresul organizat în luna septembrie a anului trecut, organizate în plină pandemie de coronavirus, unde au fost prezenți 5.000 de delegați, șeful statului nu va fi prezent duminică la Palatul Parlamentului.

Înainte să își susțină discursul, Nicolae Ciucă a cerut un minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

Sunt în fața dumneavoastră pentru a vă convinge că moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” merită să fie votată. Valorile în care credem noi, toți membri PNL, ne motivează, ne unesc, ne dau rezistență, ne dau capacitatea de a lupta până la capăt pentru o cauză, ne dau capacitatea de a stabili și a îndeplini obiective politice, ne ajută să ne ridicăm atunci când suntem căzuți și când credem că nu mai putem ne dau energia să ne luptăm de la capăt. Valorile PNL sunt cele care au modernizat România în trecut, o face acum și o va face în viitor” a spus Nicolae Ciucă.