• Ciucă a dat asigurări că România nu are probleme în asigurarea produselor necesare vieții cotidiene.
  • În acest sens, Premierul spune că Guvernul ia în calcul toate măsurile pentru a gestiona scumpirile din ultima perioadă, dar și pentru a asigura alimentele pe piață.
  • Premierul a mai asigurat că, în ceea ce privește scumpirile, există o ordonanță de urgență destinată plafonării prețurilor la gaze și energie pentru un an.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, marți seară, după o vizită la Isaccea, că guvernul pe care-l conduce ia toate măsurile pentru a gestiona scumpirile din ultima perioadă, dar și pentru asigurarea alimentelor pe piață.

Vă garantez că suntem în permanentă legătură cu Ministrul Agriculturii şi Ministrul Economiei, cu mediul de afaceri, cu retailerii, cu producătorii şi avem garanţii – o spun şi cifrele prin care s-au notificat producţiile de anul trecut – că în acest moment, România nu are de ce să-şi facă probleme în ceea ce priveşte produsele necesare vieţii de zi cu zi”, a precizat premierul Ciucă, la Isaccea, fiind întrebat dacă România riscă să nu aibă unele produse alimentare.

Premierul a vorbit şi despre scumpirile din ultimele zile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Am asistat la un episod când costul carburantului a depăşit orice limită. Din păcate, am fost nevoiţi să luăm măsuri în acest sens şi să ne folosim de instituţiile statului care pot să intervină şi să regleze orice tentativă de acest fel”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai asigurat că, în ceea ce privește scumpirile, există o ordonanță de urgență destinată plafonării prețurilor la gaze și energie pentru un an.

„Pe masa de lucru a Guvernului este în proces de finalizare OUG pentru plafonarea preţului la energie şi la gaze pe un an. Vrem să asigurăm un preţ pentru IMM şi pentru sectorul alimentar, astfel încât preţurile să poată fi oarecum la un nivel redus şi din această perspectivă”, a mai spus premierul.