Nicolae Ciucă, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, a declarat că priorităţile viitorului cabinet PNL-PSD-UDMR sunt depăşirea crizei şi creşterea profilului României în lume.

Nicolae Ciucă şi-a prezentat obiectivele pe Facebook.

„Am primit din partea Preşedintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forţele politice, cele care doresc să depăşim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu ţara noastră, au şansa ca în zilele următoare să îşi asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituţiei fundamentale a democraţiei, vom trece la treabă din prima clipă”, scrie în mesajul premierului desemnat de preşedinte să formeze un nou Guvern.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nicolae Ciuca a menţionat situaţia critică prin care trece România şi a militat pentru creşterea importanţei ţării în lume.

„Nu avem timp de pierdut! Depăşirea situaţiei critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort şi solidaritate. Ţara noastră merită un profil mai puternic în Europa şi în lume, pentru că suntem un popor cu multe calităţi. Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate şi perspectiva unei vieţi mai bune”, precizează Nicolae Ciucă.

Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea fi învestit joi în Parlament.