• Premierul Nicolae Ciucă spune că țara noastră este pregătită pentru a accepta refugiați.
  • Ciucă a fost întrebat despre situația actuală din Ucraina și a spus că toate informațiile le primește din surse deschise.
  • Totodată, premierul a fost întrebat câți refugiați poate primi România, el spunând că este vorba despre „un număr destul de mare”.

UPDATE 19.03

România spune că ar putea primi o jumătate de milion de refugiați din Ucraina dacă se agravează criza cu Rusia.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu a primit încă solicitări pentru repatriere a românilor din Ucraina și că țara noastră este pregătită pentru a accepta refugiați.

Ciucă a fost întrebat despre situația actuală din Ucraina și a spus că toate informațiile le primește din surse deschise.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Întrebat dacă a primit solicitări pentru a pune la dispoziție o aeronavă care să aducă în țară românii din Ucraina, premierul a răspuns că nu are nicio solicitare în acest sens.

„Există doar comunicatul MAE și în funcție de solicitări suntem pregătiți să acționăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiați, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu există nicio solicitare”, a spus Ciucă.

Totodată, premierul a fost întrebat câți refugiați poate primi România, el spunând că este vorba despre „un număr destul de mare”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a cerut, duminică, românilor să părăsească Ucraina „cât mai curând” și să evite deplasările în Peninsula Crimeea și zona de est a Ucrainei, respectiv regiunile Doneţk și Lugansk, precum și zona de frontieră a Ucrainei cu Rusia și Belarus.