• Nicolae Ciucă a fost votat cu unanimitate de voturi de liderii PNL să fie nominalizarea partidului pentru funcția de prim-ministru.
  • Social-democrații îl propun pentru funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.
  • Noi negocieri ar urma să aibă loc joi de la ora 16.00.

UPDATE 15.23. Ciolacu, întrebat dacă îl acceptă pe Ciucă prim-ministru: PSD are o propunere de premier

Partidul Social Democrat are o propunere de prim-ministru, spune, joi, Marcel Ciolacu. Reacția președintelui PSD vine după ce conducerea PNL a votat ca propunerea liberalilor pentru postul de premier să fie Nicolae Ciucă.

„Eu credeam că îl propun pe domnul Rafila. În acest moment, Partidul Social Democrat are o propunere de prim-ministru. În acest moment înțeleg că PNL are o altă propunere pentru rotație”, spune Marcel Ciolacu.

UPDATE 14.48. Oficial: Ciucă va fi șeful delegației de negociere cu PSD

Nicolae Ciucă a fost votat în unanimitate să fie susținut de PNL pentru a fi premier și șef al delegației de negociere cu PSD și UDMR. Anunțul a fost făcut de doi dintre prim-vicepreședinții partidului, în absența lui Florin Cîțu.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

„În unanimitate, la propunerea președintelui partidului, a lui Florin Cîțu, a fost votat Nicolae Ciucă. A fost un vot în unanimitate. A mai fost o propunere – ca șeful delegației de negociere a fost votat Nicolae Ciucă”, a anunțat Gheorghe Flutur.

El precizează că joi, la ora 16.00, la Palatul Parlamentului, va avea loc o nouă întâlnire cu liderii PSD și UDMR.

„Estimăm joi viitoare să avem vot în plenul Parlamentului”, adaugă prim-vicepreședintele PNL.

La rândul său, Rareș Bogdan, spune că speră ca liderii PSD să aibă înțelepciunea să îl accepte pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier pentru următoarele 18 luni.

UPDATE 14.20. Nicolae Ciucă a fost propus de președintele formațiunii, Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă a fost votat cu unanimitate de voturi de liderii PNL să fie nominalizarea partidului pentru funcția de prim-ministru, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale. Potrivit acestora, Ciucă a fost propus de președintele formațiunii, Florin Cîțu.

„Dl Ciucă a fost votat cu unanimitate de voturi pentru a fi nominalizat pentru funcția de premier”, spun surse din conducerea PNL pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestora, Nicolae Ciucă a fost propus de Florin Cîțu.

„Am terminat programul de guvernare, iar acum suntem obligați să intrăm în linie dreaptă, să desemnăm candidatul de premier și lista de miniștri”, declara anterior prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

Este exclus să votăm un premier social-democrat în primul an și jumătate”, spunea și vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

Social-democrații îl propun pentru funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Noi negocieri ar urma să aibă loc joi de la ora 16.00.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Nicolae Ciucă este una dintre variantele PNL pentru funcția de premier, a spus, joi, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

„Am terminat programul de guvernare. Am lucrat și la capitolul care rezumă programul de guvernare. Acum suntem obligați să intrăm în linie dreaptă, să desemnăm candidatul de premier și lista de miniștri. Țara așteaptă un guvern și trebuie să rezolvăm”, spune prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

El spune că Nicolae Ciucă este o variantă de premier.

„Sunt discuții în partid și votul e suveran Vom ieși cu cea mai bună soluție. Eu sper că vom avea o decizie, pentru că am intrat în linie dreaptă și dacă programul de guvernare e finalizat asta mai mutarea care să ne ducă spre noul guvern”, conchide Flutur.