• Nicușor Dan spune că va asigura în continuare finanțarea pentru CSM București
  • Echipa de handbal costă 17-18 milioane de lei în fiecare an
  • Într-un sondaj Mediafax, doar 17% dintre bucureșteni sunt interesați de CSM

Bucureştiul are primar susținător. Nicuşor Dan a învins pentru o seară pandemia și a stat în tribune la meciul de handbal câștigat de CSM București în sferturile de finală Champions League, cu ŢSKA Moscova.

Contestatar al risipei banilor publici în mandatul Firea, Nicuşor s-a schimbat la față. Promite că asigură în continuare finanțarea, chiar dacă echipa de handbal ne costă 17–18 milioane de lei pe an.

“E important ca această echipă să existe, pentru că e un brand pentru București”, explică Nicuşor Dan într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. Ce înseamnă brandul CSM pentru bucureșteni? Adică pentru cei care dau banii.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Într-un sondaj de pe pagina de Facebook Mediafax, doar 7% dintre bucureșteni își manifestă simpatia pentru acest club. Majoritatea sunt cu fotbalul. Aproape jumătate cu FCSB, 17% cu Dinamo și 14% cu Rapid.

Ce planuri avea Nicuşor cu echipa la începutul anului, când se ferea să spună lejer că e în regula să cheltuiască din bani publici 17-18 milioane de lei în fiecare an.

“Echipa de handbal feminin este un element important de promovare a orașului. Avem de îmbunătățit marketingul pentru a aduce mai mulți bani privați la echipă. În sensul acesta am decis să înlăturăm inscripția „Primăria Capitalei” de pe echipamentele de joc, în primul moment în care regulamentele competițiilor ne-o vor permite”, scria Nicuşor Dan, în ianuarie, într-o postare pe Facebook.

Când vine vorba de inteligența cu care sunt cheltuiți banii în București, uite doar un exemplu, podul Constanta, plin de cratere, în Sectorul 1. Primăria Sectorului zice că e treaba primăriei lui Nicuşor Dan, care la rândul ei ridică din umeri și spune că nu a primit nicio sesizare pentru gropile din șosea. Iar pentru pasajul de la Doamna Ghica… nu sunt bani.