- Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nici o notificare din partea Primăriei Bucureşti sau o citaţie din partea vreunei instanţe de judecată cu privire la această acţiune, menţionată marţi, pe Facebook, de către primarul general Nicuşor Dan.
- Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că PMB a acţionat în instanţă firma MOL România pentru că a desfăşurat fără să aibă dreptul activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate după ce a preluat, în 1995, opt locaţii.
- Edilul afirmă că, în conformitate cu contractul de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi MOL România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părţile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate.
Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nici o notificare din partea Primăriei Bucureşti sau o citaţie din partea vreunei instanţe de judecată cu privire la această acţiune, menţionată marţi, pe Facebook, de către primarul general Nicuşor Dan.
Advertisment
„De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situaţia la care s-ar putea referi domnul primar. MOL România îşi respectă obligaţiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului Bucureşti”, arată compania, într-un comunicat.
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că PMB a acţionat în instanţă firma MOL România pentru că a desfăşurat fără să aibă dreptul activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate după ce a preluat, în 1995, opt locaţii.
Recomandări
„Am acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei şi am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti”, anunţă Nicuşor Dan.
Edilul afirmă că, în conformitate cu contractul de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi MOL România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părţile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate, mai precis, vânzare produse petroliere şi comercializare alte produse. „Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii) şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina. În locaţiile respective, Mol România a desfăşurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, încheie Dan.
Partenerii noștri