• Primarul Nicuşor Dan a anunţat că a oprit demolarea unei case vechi de peste 100 de ani din București
  • Aceasta a fost ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron
  • Gabriela Firea a ofert autorizație de demolare în ultimele zile de mandat

Primarul Nicuşor Dan a anunţat că a oprit demolarea unei case vechi de peste 100 de ani, în Capitală, care a fost ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron.

„Casele valoroase ale Bucureştiului trebuie păstrate şi valorificate, nu distruse. Am oprit azi (marţi – n.r.) demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr. 39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron”, scrie primarul general Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în ultimele zile de mandat ale Gabrielei Firea s-a emis o autorizaţie de demolare a acestui imobil, dar și pentru o a doua casă de pe aceeași parcelă, al cărei calcan se află pe strada Pictor Arthur Verona nr. 41 și care a devenit un simbol al artei urbane, după ce era pictat în fiecare an la festivalul Street Delivery. Nicușor Dan a agreat cu proprietarii ca imobilul cel mai valoros, cel de pe Dionisie Lupu nr. 39, să nu fie demolat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceştia au fost de acord să găsim o soluţie, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat şi integrat”, a mai spus Dan.

Lucrările de demolare la imoblilul de pe Pictor Arthur Verona nr. 41 au început deja la interior. Proprietarii doresc să construiască în loc un bloc cu 4 etaje, potrivit unui certificat de urbanism eliberat de Primăria Capitalei în martie 2020.