• Nicușor Dan a depus jurământul și a preluat mandatul de primar al Capitalei
  • Cel care i-a predat mandatul a fost viceprimarul Aurelian Bădulescu
  • Și Clotilde Armand și-a luat în primire mandatul de primar pentru Sectorul 1

Nicușor Dan e, în sfârșit, primarul Bucureștiului. La o lună după ce a câștigat alegerile, a depus și jurământul. Cel care i-a predat mandatul a fost viceprimarul Aurelian Bădulescu, nu Gabriela Firea. Procedura de preluare a mandatului a fost întârziată de cele 52 de contestații depuse de PSD. Curtea de Apel București le-a respins pe toate.

La ceremonia de la primărie a fost și premierului Ludovic Orban. Tot astăzi vor depune jurământul și își vor prelua mandatele și consilierii generali. După ceremonia de învestire, Nicușor Dan se va apuca de treabă.

„Bucureștiul are un potențial uriaș, are oameni care au performat în mediul privat, mediul artistic, cultural… Sunt așa de multe energii în orașul ăsta că nu se poate să nu reușim. Pe termen foarte scurt, cer bucureștenilor răbdare și solidaritate, pentru că sunt niște probleme grave cu care ne confruntăm, o criză sanitară, o criză a termoficării și o criză economică la nivelul Capitalei. Pentru tinerii care ies de pe băncile universităţilor, veniţi în administraţia publică, aştept să trimiteţi CV-uri”, a transmis Nicușor Dan, edilul Capitalei.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Nicușor Dan se va întâlni astăzi cu mai mulți reprezentanți ai Primăriei Muncipiului București și cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății să discute despre criza sanitară. De asemenea, se va întâlni și cu reprezentanți de la Termoenergetica, întrucât una dintre prioritățile lui se referă la modernizarea rețelei de termoficare. Și Ctolilde Armand și-a luat în primire mandatul de primar pentru Sectorul 1.

Aparate de distrus documente în mai multe primării din Capitală

Fără nicio legătură, deocamdată, să remarcăm că, la mai puțin de o săptămână după alegerile locale, una dintre companiile municipale ale Primăriei Capitalei a cumpărat „Un Mercedes al distrugătoarelor de documente”, scrie Buletin de București. Culmea e că și una dintre instituțiile subordonate Primăriei Sectorului 1, acolo unde de azi este primar Clotilde Armand, a cumpărat încă din august opt aparate de distrus documente. Astfel de dispozitive au fost pe lista de cumpărături și la Sectorul 3 și la Sectorul 5.