Nicușor Dan, de Ziua Mondială a Bicicletei: „Programul Gabrielei Firea a fost o fanfaronadă. Cum să dai vouchere dacă nu ai piste?”

Nicușor Dan are masca pe față. Sursa Foto: Mediafax
  • Trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar apoi vom construi piste de biclete, care trebuie să fie interconectate, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.
  • El critică programul lansat de Gabriela Firea, care prevedea acordarea de vouchere: „Un program inutil, o fanfaronadă”.
  • În timpul discuției despre transportul sustenabil a avut loc și un moment comic: un alt participant s-a dezechilibrat, iar Nicușor Dan și ministrul Mediului au fost la un pas să cadă de pe biciclete.

„Pistele de biciclete trebuie făcute și pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, spune Nicușor Dan.

El precizează ca acest obiectiv va fi finalizat până la sfârșitul mandatului său.

„În jur de 15-20 de kilometri (de piste sunt în București în prezent – n.r.). Mult prea puțin, evident. Dar, chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu cu mașina (bicicleta – n.r.)”, adaugă Dan.

Potrivit primarului general al Capitalei, până la sfârșitul anului vor dispărea „zeci de mii de mașini parcate pe prima bandă”, însă nu a vrut să spună care va fi modalitatea.

Referitor la programul lansat de fostul primar general, care acorda vouchere pentru acihiziționarea de biciclete, Nicușor Da a spus că a fost o „fanfaronadă”.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete”, conchide primarul general al Capitalei.

În timpul dezbaterii despre transportul sustenabil, la care au luat parte și Klaus Iohannis, dar și ministrul Mediului, Tanczos Barna, un alt participant s-a dezechilibrat și a dat naștere unui moment comic: primarul Capitalei și ministrul Mediului au fost la un pas de cădea de pe biciclete.