• Nicușor Dan majorează cuantumul amenzilor pentru cei care nu respectă anumite legi.
  • Vei avea de scos din buzunar între 1.500 şi 5.000 de lei.
  • Primăria Municipiului București dispune de aproximativ 12.000 de locuri de parcare.

Nicușor Dan majorează cuantumul amenzilor pentru cei care nu respectă anumite legi. Riști amendă de până la 5.000 de lei dacă îți lași mașina în parcările publice din București și nu plătești tariful de 5 lei pe oră – asta potrivit unui proiect aflat încă în dezbatere publică. Primăria dispune de de aproximativ 12.000 de locuri de parcare, în contextul în care în capitală circulă zilnic circa 1,5 milioane de mașini.

„În primul rând, dacă avem niște reguli, ar trebui să le respectăm, mai ales în ceea ce privește siguranța circulației, acolo unde am cerut de nenumărate ori să înăsprească amenzile drastic. Dacă vorbim de orașe, în cazul parcării nelegale, ar trebui mărite amenzile și dincolo de parcarea amenajată, dacă nu plătești, primești amenda, e această discuție mai importantă, a parcării ilegale. Dacă obstrucționăm o trecere de pietoni, o intrare în spital, dacă stăm pe linia de tramvai, dacă lăsăm undeva mașina și încurcăm, ba transportul public, ba accesul pompierilor, salvării, chiar și al aprovizionării, e important, toată lumea trebuie să își facă treaba în orașul ăsta și nu trebuie să ne lăsăm mașina pe avarii unde avem noi treabă”, a declarat Ionuț Ciurea, de la Pro Infrastructura, la Aleph News.

Suma este mare pentru cei care nu respectă parcarea, spune Ionuț Ciurea, de la Pro Infrastructura, mai ales pentru persoanele fizice, de 2.500 de lei. „Pentru persoanele juridice este de 5.000 de lei, deci dacă ai mașina pe firmă, atunci plătești dublu. Suma este semnificativă, chiar și pentru persoanele fizice care fac ceva bani în București. Te gândești de două ori data viitoare”, a mai spus Ionuț Ciurea, de la Pro Infrastructura, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și