Nicușor Dan nu are nevoie de pază la ușă. A renunțat la polițiștii din fața biroului său: „Primăria nu trebuie să fie o fortăreață“

Nicușor Dan nu are nevoie de pază la ușă. A renunțat la polițiștii din fața biroului său: „Primăria nu trebuie să fie o fortăreață“ Mediafax Foto
  • Nicușor Dan renunță la polițiștii locali care asigurau paza din fața biroului său
  • Primarul vrea ca personalul care asigură paza Primăriei să fie redus de la 27 la 10 persoane

Nicușor Dan a renunțat la paza asigurată pe palierul unde se află biroul primarului, inclusiv la paza din fața biroului său, pentru care erau repartizați cinci polițiști locali, zilnic. El vrea ca personalul care asigură paza Primăriei să fie redus de la 27 la 10 persoane.

Totodată, „20 de polițiști locali vor începe foarte curând să participe la acțiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista și sancționa încălcarea legislației din acest domeniu“, anunță Primăria Generală a Capitalei.

Nicușor Dan își justifică decizia: „Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetățenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituțiile aflate în subordinea Primăriei la activități cu adevărat utile bucureștenilor. De acum, 20 de polițiști locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă și își vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viață mai bună cetățenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la ușă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreață, ci o instituție deschisă, cu activitate transparentă“.