• A fost publicată legea care permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public în Monitorul Oficial
  • În București sunt aproximativ 1,4 milioane de autoturisme înmatriculate la 1,8 milioane de locuitori
  • În București sunt apropximativ 300.000 de locuri de parcare publice

Îți aduc aminte că a fost publicată legea care permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public în Monitorul Oficial. Primarul Capitalei, Nicușor Dan vine însă cu o completare, dacă este bună sau nu vom afla pe parcurs.

Potrivit unui studiu, în București sunt aproximativ 1,4 milioane de autoturisme înmatriculate la 1,8 milioane de locuitori. Sunt familii care au mai multe mașini: fie una pentru soț, una primită de la firmă, una pentru soție, una pentru copil – asta dacă a împlinit 18 ani și a luat BAC-ul.

Sunt însă și persoane care preferă să își lase mașina acasă și să folosească transportul alternativ. Avem apropximativ 300.000 de locuri de parcare publice în București. Cel puțin 4 mașini din 5 nu au loc de parcare legal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Nicușor Dan a încercat cumva să liniștească spiritele. El a declarat că nu intenționează să ridice mașinile parcate ilegal în București, ci doar să-i penalizeze pe șoferii care parchează în locuri „flagrante”, pe treceri de pietoni sau în stații de autobuz.

Mai mult de atat, primarul general a subliniat că planul său este să încerce să scoată de pe străzi cele aproximativ 60.000 de mașini abandonate.