Nicuşor Dan reacționează după decizia de suspendare a PUZ-urilor: E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti

Sursa foto: Captură video facebook

E fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti, precizează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. E fals şi că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate.

Pentru a risipi confuziile şi a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, Nicuşor Dan precizează că e fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti.

„Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (şi care urmează să fie actualizat), ce ţine cont atât de nevoia de spaţiu verde, cât şi de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană”, spune primarul.

În al doilea rând, conform acestuia, e fals că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate: „Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuinţe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziţia de apartamente nu vor pierde banii. Reafirm faptul că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”.

Suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei a fost aprobată vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, până în 2022. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinea că este „o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile abuzurile urbanistice”.