Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că autobuzele şcolare a căror circulaţie a fost oprită în 2020 au reprezentat o măsură populistă a fostului primar Gabriela Firea. Generau costuri mari şi erau disponibile doar pentru 6 din cele 600 de şcoli din Bucureşti, spune acesta.

„Autobuzele şcolare, a căror circulaţie a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 şcoli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscrişi, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că, din analiza primită la primărie, costul lunar al funcţionării acestor autobuze şcolare a fost de 564.500 lei, plus TVA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Nicuşor Dan susţine că, în prezent, toţi elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din Bucureşti.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat marţi pe primarul general al Capitalei că „a ordonat” oprirea transportului şcolar, asigurat de STB.

„Luni începe şcoala fizic, în sfârşit! A confirmat şi K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să <dea o mânā de ajutor> familiilor din Bucureşti şi Ilfov. Aşa că a ordonat oprirea transportului şcolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, şi prin votul consilierilor generali social-democraţi. Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laş, nu-şi asumă decizia cruntă luată de el personal – sunt martori din primărie şi STB -, aşa că a dispus ca anunţul să fie făcut, chipurile, ca o decizie a Asociaţiei de dezvoltare pentru transport”, a scris marţi seara pe Facebook Gabriela Firea.