• Primăria Capitalei își dorește să realizeze un studiu la zi pentru poluanții atmosferici
  • Primăria mai vrea și un program de măsuri pentru calitatea aerului cu o companie de renume din Europa
  • Nicușor Dan: „Prin PNRR, Primăria Capitalei își propune să planteze sute de hectare de spațiu verde

Primăria Capitalei își dorește să realizeze un studiu la zi pentru poluanții atmosferici și un program de măsuri pentru calitatea aerului cu o companie de renume din Europa, spune Nicușor Dan.

„Am participat ieri (marți – n.r.) la o întâlnire tehnică între reprezentanții Comisiei Europene și reprezentanții autorităților române, pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poluarea aerului din București. (…) Am prezentat principalele măsuri pe care le-am luat și pe care le vom lua pe termen scurt și mediu, pentru rezolvarea problemelor de poluare a aerului din București. În primul rând, a fost începută procedura de achiziție a unui studiu la zi pentru poluanții atmosferici din București și a unui program de măsuri pentru calitatea aerului. Primăria Capitalei își dorește ca o companie de renume din Europa să realizeze studiul și programul de măsuri”, transmite Nicușor Dan.

El precizează că, până la realizarea planului de măsuri, iunie 2022, Primăria Capitalei a realizat sau este în curs de realizare a unor măsuri tranzitorii, respectiv achiziția de 100 tramvaie (pentru care tocmai s-a semnat contractul), 100 autobuze electrice, 100 troleibuze, suspendarea PUZ-urilor de sector, prin care dispăreau sute de hectare de spațiu verde, realizarea a 40 de kilometri de bandă unică pentru transportul de suprafață, controlul salubrizării străzilor și controlul șantierelor de construcții.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

„Pe termen mediu, prin PNRR, Primăria Capitalei își propune să planteze sute de hectare de spațiu verde și să realizeze metroul de suprafață”, conchide primarul general al Capitalei.