• Nicușor Dan spune că sunt 70.000 de angajați la primăriile din București
  • PMB plătește 700 de milioane lei pentru salariile angajațior în fiecare an

Nicușor Dan și-a început în forță mandatul. A ieșit în față cu o serie de declarații curajoase. „Din punctul de vedere al dotărilor avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană”, a spus noul primar la Digi. O declarație similară am mai auzit acum 5 ani, după tragedia de la Colectiv.

Premierul Orban are încredere în Nicușor Dan. Chiar a mărturisit că acum poate să dea bani la primărie pentru încălzire. Și Firea i-a cerut bani, dar nu i-a primit.

„Le-am spus că acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire, nu să caut soluții să se ducă banii la ELCEN”, a spus Orban la ceremonia de investire a lui Nicușor.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Și acum ajungem la o altă problemă de la primărie. Nicușor Dan estimează că Primăria Municipiului București și primăriile de sector au undeva la 70.000 de angajați. 35.000 sunt doar la Primăria București.

Primăriile din București au mai mulți angajați decât are Parisul – 51.000, sau Parlamentul European, 43.000. Bolojan a făcut deja concedieri de personal la administrația din Bihor, Nicușor Dan are alte priorități: lupta cu coronavirusul, termoficarea și finanțele primăriei.

Plecată de la Primărie, vrea să fie senatoarea bucureștenilor acum. Promite un oraș smart în afișele electorale pentru parlamentare.