• Elicopterele militare vor transporta bolnavii la spitale.
  • În prezent, Istanbulul este blocat de vremea rea și suspendă zborurile.
  • Școlile și centrele comerciale au fost închise.

Vremea rea blochează vehiculele în jurul orașului și suspendă zborurile de pe cel mai mare aeroport al metropolei. Autoritățile din Istanbul au trimis trupe pentru a curăța autostrăzile și au ordonat elicopterelor militare să transporte bolnavii la spital, în timp ce cel mai mare oraș al țării a fost acoperit de o ninsoare neobișnuit de abundentă care a dus la o paralizie aproape totală a transporturilor.

O interdicție temporară pentru motociclete și vehicule private a intrat în vigoare marți dimineață, în urma ninsorii căzute în noaptea precedentă. De asemenea, școlile și centrele comerciale au fost închise, iar populația a fost îndemnată să rămână acasă pe fondul avertismentelor de îngheț în zilele următoare.

„Principala problemă este ca cetățenii noștri să nu iasă afară cât de mult pot în aceste condiții de furtună”, a declarat primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Avem zone în care zăpada a ajuns la 80 de centimetri, iar în cea mai mare parte a orașului intervalul de zăpadă a fost de 30 – 50 de centimetri”, a adăugat Imamoglu.

Principalele drumuri din Istanbul, inclusiv autostrada nordică care face legătura cu principalul aeroport internațional, precum și autostrada E-5, care traversează orașul în direcția est-vest, și rutele către capitala Ankara, au fost închise peste noapte.

Autoritățile au declarat că mii de oameni au rămas blocați pe autostrăzi, zăpada căzută rapid la ora de vârf, în timp ce navetiștii se întorceau acasă. Guvernatorul Istanbulului a declarat că 71 de moschei au fost deschise pentru a oferi adăpost celor blocați pe drumurile din oraș.

„Am trecut printr-o noapte foarte grea și, din păcate, din cauza zăpezii abundente și a vremii reci, oamenii au rămas blocați pe autostrăzi”, a declarat Adil Karaismailoglu, ministrul transporturilor și infrastructurii, într-o conferință de presă la Istanbul, marți după-amiază. Karaismailoglu a declarat că multe mașini au fost abandonate de șoferi pe autostrăzi și că se lucrează pentru a le elibera.