• Autorităţile au emis mai multe mesaje RO-Alert.
  • Primarul comunei Roşia Montană a semnalat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.
  • Acumularea Tăul Mare este încadrată în categoria C de importanţă şi în prezent are ca rol principal activităţi de pescuit sportiv şi agrement.

Nivelul apei în lacul Tăul Mare – Roşia Montană a scăzut cu peste 5 metri recomandaţi de specialişti în urma operaţiunilor desfăşurate de pompieri.

„După mai bine de 6 zile de muncă neîntreruptă , în condiţii foarte dificile, s-a reuşit scăderea cotei lacului de acumulure cu peste 5 metri recomandaţi de specialişti. Munca asiduă a tuturor celor implicaţi nu a fost în zadar astfel că locuitorii din Roşia Montană s-au putut întoarce la casele lor in siguranţă”, anunţă, sâmbătă, ISU Alba.

Primarul comunei Roşia Montană a semnalat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. Ca urmare, autorităţile au emis mai multe mesaje RO-Alert.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Luni, ISU Alba informa că în locuinţele din zona în pericol de inundaţii locuiesc un total de 268 persoane, din care 158 s-au autoevacuat, 105 au refuzat evacuarea şi 5 persoane au fost evacuate în internatul şcolar de la liceul din Abrud.

Potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române, ultima expertizare a barajului Tăul Mare, aparţinând Primăriei Roşia Montană, judeţul Alba, a fost făcută în anul 2019 de un expert certificat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru evaluarea stării de siguranţă în exploatare a barajelor şi are o valabilitate de 5 ani, până în anul 2024.

Acumularea Tăul Mare este încadrată în categoria C de importanţă şi în prezent are ca rol principal activităţi de pescuit sportiv şi agrement.