• Trei câini au intrat în habitatul cangurilor din Grădina Zoologică Timișoara și eu ucis toate cele șase animale
  • Câinii au reușit să treacă de gardul de protecție în noaptea de luni spre marți
  • Au atacat și pasărea Emu, dar aceasta a scăpat pentru că a reușit să sară gardul

Update: Reacția unui vizitator

Monica este fotograf profesionist şi are doi copii. Îi aduce la Grădina Zoologică, pentru animale şi aer curat. Acum, copiii au căutat cei şase canguri, dar nu i-au mai găsit.

Monica, vizitator: „Am înţeles că s-a întâmplat noaptea, dar se poate întâmpla şi ziua. Cred că trebuie sporite măsurile de securitate. Nu este singurul motiv pentru care sunt cu ochii în patru la Zoo. Au mai fost şi alte incidente, în urmă cu câţiva ani aici. Dar totuşi, Grădina Zoollogică este un loc pe care copiii îl adoră. Pentru ei, probabil, ar trebui să se sporească şi măsurile de siguranţă, şi animalele să fie mai bine îngrijite“.

Ce spune directorul Grădinii Zoologice

Călin Călămar, şef Grădina Zoologică Timişoara: „Grădina s-a redeschis în iunie 2007 şi de atunci nu am avut probleme până acum cu câini sau alte animale care să intre să facă stricăciuni şi mă refer, la a omorî animale. O variantă ar fi să fi săpat pe sub gard şi să intre pe sub gard. Am verificat gardurile şi nu am găsit încă locul. O să mai căutăm. Asta ar fi singura variantă. Gardurile sunt înalte,, n-ar putea să fie escaladate de câini“.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Update

De pază se ocupă Poliţia Locală, care trimite în fiecare noapte, un guard. Sistem de supraveghere există doar pentru studierea comportamentului animalelor. Dar, şi acesta este defect.

Deocamdată nimeni nu ştie dacă cei trei câini aveau stăpân. Doi dintre ei au fost prinşi şi verificaţi, dar nu au microcip de identificare.

Petronela, reporter: „Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale refuză să comenteze situaţia. Motivul: trebuie să clarifice toate aspectele acestui incident. Şi asta deşi lucrurile sunt simple. Trei câini au intrat într-un ţarc al grădinii zoologice şi au ucis toţi cei şase canguri. Asta, în timp ce un angajat al Poliţiei Locale supraveghea zona. (…) Câinii au fost duși la verificări, niciunul dintre ei nu are cip, ca atare este greu să spunem dacă erau câini care aveau stăpân sau erau maidanezi. Oamenii de aici încă încearcă să îl găsească pe cel de-al treilea câine. Directorul Grădinii Zoologice ridică neputincios din umeri. Spune că în incintă sunt angajate doar 11 persoane, 4 sunt angajați cu studii superioare, iar ceilalți sunt îngrijitori. Vorbim de o Grădină Zoologică de peste 6 hectare, este greu pentru cei 7 îngrijitori să se plimbe prin tot acest perimetru. Mai vorbim și de 1-2 polițiști locali care asigură paza. Nimeni nu știe însă ce au făcut acești polițiști locali în noaptea în care s-a întâmplat incidentul, pentru că nu s-a observat atunci, ci abia de dimineață“.

Știrea inițială

Zoo Timișoara a rămas fără canguri noaptea trecută. Trei câini, care au reușit să intre luni spre marți noaptea în Grădina Zoologică, au făcut ravagii ucigând toți cei șase canguri din habitat. Atacate fiind, animalele nu au avut unde să fugă, așa că și-au găsit sfârșitul în mari chinuri, scrie tion.ro.

Unul avea piciorul rupt, iar altul avea abdomenul deschis. Reprezentanții Grădinii Zoologice spun că patrupezii nu au mâncat din cadavre.

Călin Călămar, administratorul Zoo Timișoara, a spus, pentru sursa citată: „Au intrat trei câini în incinta Zoo, au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri pe care îi aveam. Au intrat și la Emu, dar ea de frică a reușit să sară peste gard. Noi am văzut dimineața când am venit la lucru. Am fost să căutăm pasărea și am găsit-o plimbându-se pe alei. Din fericire, nu a pățit nimic. La canguri a fost altfel situația, pentru că ei aleargă atunci când sunt speriați și au un mecanism, li se blochează mușchii, nu mai pot să se miște. Cred că erau vreo doi masculi și patru femele“.

Îngrijitorii nu au găsit locul prin care au intrat câinii și cred că patrupezii au săpat pe sub gard pentru a intra în incinta Zoo și așa au ajuns la canguri.

Doi dintre câinii atacatori au fost prinși de cei de la adăpostul Danyflor. Este vorba despre un ciobănesc german și un Rottweiler, spune Călămar. Dacă vor fi microcipați, vor fi căutați proprietarii, iar aceștia vor fi buni de plată pentru daune.