Noi acuzații la adresa liderilor de sindicat de la Metrorex. Drulă: „Dețin și un complex turistic la Bușteni”

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, despre autostrada Comarnic-Brașov: „Nu există un proiect tehnic bun, ci doar niște schițe” Sursa Foto: Mediafax / Valentina Sarosi
  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut noi acuzaţii grave la adresa liderilor de sindicat de la Metrorex.
  • El vorbeşte despre „famigliile” de la sindicat despre care spune că au afaceri cu compania la care lucrează.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut noi acuzații grave la adresa liderilor de sindicat de la Metrorex. El vorbește despre „famigliile” de la sindicat despre care spune că au afaceri cu compania la care lucrează.

Ministrul Cătălin Drulă susține că sindicaliștii de la Metrorex au afaceri cu compania la care lucrează și anunță că va lua măsuri după finalizarea anchetei Corpului de Control.

„În mandatul Corpului de Control, este trecută în mod explicit și verificarea contractelor dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL. Firma este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui președinte este domnul Ion Rădoi. Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47% (…) Pentru context, firma Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei, conform datelor publice disponibile”, a povestit Cătălin Drulă pe Facebook.

Ministrul Transporturilor mai spune că firma sindicaliștilor deține un complex turistic la Bușteni, care oferă reducere de 99% pentru angajații Metrorex. Reducerea este suportată de compania Metrorex, precizează ministrul.

Totodată, Cătălin Drulă dezvăluie faptul că salariile angajaților Metrorex au crescut în urma unor discuții între sindicaliști.

„Negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă și pentru care plătesc toți românii subvenționarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenției călătorul, nu nababul de sindicat. Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși”, a mai anunțat Cătălin Drulă, pe Facebook.

Ministrul mai declară că anul trecut, la Metrorex câștigul mediu brut lunar per salariat a fost de 9.901 lei. În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 de lei.