Autoritatea de reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie a declarat joi că au fost înregistrate 41 de noi cazuri de tromboze după administrarea dozelor de vaccin AstraZeneca, dar că beneficiile vaccinului au continuat să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor.

Într-o actualizare săptămânală a efectelor secundare ale vaccinurilor COVID-19, Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a declarat că au existat un total de 209 de cheaguri cu număr scăzut de trombocite după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, comparativ cu un total de 168 raportate săptămâna trecută. .

S-a examinat vaccinul AstraZeneca pe tema cheagurilor foarte rare, cu o incidență mai mare la persoanele mai tinere. Unele țări, inclusiv Marea Britanie, au recomandat ca doar persoanele peste o anumită vârstă să fie vaccinate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Au existat 41 de decese în urma formării cheagurilor în Marea Britanie, a spus MHRA, o creștere de 9 față de cifrele de săptămâna trecută, deși experții spun că cazurile mai vechi ar putea continua să se aditioneze la total dar cheagurile vor rămâne un eveniment rar.

În Marea Britanie au fost administrate aproximativ 22 de milioane de prime doze de vaccin AstraZeneca. Au fost raportate 4 cazuri de coagulare rare după o a doua doză, dar MHRA nu a spus câte persoane au primit a doua doza de Astrazeneca.

Marea Britanie a spus că cei sub 30 de ani primesc o alternativă la vaccinul AstraZeneca-Oxford, după ce autoritatea de reglementare a medicamentului MHRA a constatat că există dovezi ale unei legături cu cheaguri de sânge rare, cu niveluri scăzute de trombocite, iar oficialii se gândesc dacă să schimbe recomandarea pentru persoanele sub 40 de ani. Oficialii au subliniat că efectul secundar „este foarte rar” și au sugerat ca majoritatea oamenilor să faca vaccinul iar AstraZeneca a subliniat faptul că vaccinul este sigur și eficient.