• Călătorii vaccinați din orice țară vor putea intra în Franța fără test.
  • Persoanele care vin din Tunisia sau Cuba trebuie să-și justifice călătoria.
  • Numărul de infecții din Franța a crescut la aproape 11.000/zi.

Franța încearcă să controleze ultimul val de Covid prin controlarea turiștilor. Premierul Jean Castex a anunțat că cetățenii nevaccinați veniți din mai multe țări, trebuie să prezinte rezultate negative, obținute cu 24 de ore înainte.

Ce țări sunt vizate de noile controale sanitare din Franța

Este vorba de țările vecine, dar și altele care sunt preferate acum de turiștii francezi. Decizia face parte din efortul Franței de a opri înmulțirea cazurilor Covid, în special în contextul răspândirii tulpinii Delta. Astfel, de duminică (18 iulie), persoanele nevaccinate care vin din Regatul Unit, Spania, Portugalia, Cipru, Olanda și Grecia vor trebui să prezinte un test Covid care a fost efectuat cu mai puțin de 24 de ore înainte de călătorie.

Cum sunt primiți turiștii imunizați, în Franța?

Călătorii complet vaccinați din orice țară de plecare vor putea intra în Franța fără un test de sâmbătă.
„Deoarece vaccinurile sunt eficiente împotriva virusului și, în special, a variantei sale Delta, restrictiile vor fi ridicate de astazi, indiferent de țara de origine ”, a spus Jean Castex.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Persoanele care călătoresc din Tunisia, Mozambic, Cuba și Indonezia vor trebui, în plus, să-și justifice călătoria, să arate că au dat rezultate negative la COVID-19 înainte de plecare și apoi sa stea în carantină timp de 10 zile după sosire. Acești turisti se inscriu pe „lista roșie” a țărilor pentru care există deja norme similare.

După ce a scăzut de la peste 42.000 pe zi la jumătatea lunii aprilie la mai puțin de 2.000 pe zi la sfârșitul lunii iunie, numărul mediu de noi infecții din Franța a crescut rapid din nou, situându-se acum la aproape 11.000 pe zi.