• Suveranul Pontif este internat în spital de o săptămână.
  • Duminica trecută a fost internat după slujbă și direct operat.
  • Medicii au spus că analaizele Papei au ieșit bine.
  • Papa a oficiat o slujbă ieri în capela de la spital.
  • Papa Francisc va ține slujba de duminică de la fereastra spitalului.

Starea lui Papa Francisc este una foarte bună după operația de săptămâna trecută. Medicii de la clinica la care este internat spun că analizele de sânge sunt în parametrii normali. El se plimbă pe hol și mânâncă împreuna cu echipa medicală care îl îngrijește. Aseară a oficiat o slujbă în capela de la spital.

Mâine, Papa va ține slujba de duminică de la fereastra salonului de spital în care este internat.

„Îi doresc lui Papa Francisc o recuperare rapidă și multă sfințenie, pentru că pentru mine este ca un al doilea Sfânt Francisc de Assisi“, spune Marinella Proietti, vizitator al spitalului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Între timp, o echipă de grădinari s-a ocupat să taie iarba și tufișurile de sub fereastra unde este internat Papa. Acolo, mai multe echipe de jurnaliști supraveghează salonul.

„Din punct de vedere comercial, spitalizarea Papei Francisc nu a fost un mare avantaj pentru noi, muncitorii. Cu Ioan Paul al II-lea a fost diferit. Dar mă bucur să văd că Papa Francisc se descurcă mai bine și că mâine ne va binecuvânta pe toți. Sper ca în curând să se poată întoarce la Vatican“, spune Flavio Polemiero, muncitor.

Papa a fost diagnosticat cu o afecțiune a colonului și a fost operat. Aceasta a fost prima intervenție chirurgicală prin care a trecut de când a fost ales, în 2013.