• Patru luni au trecut de la incendiul de la Piatra Neamț unde au murit 12 persoane
  • 17 persoane au fost audiate și nu știau de un protocol de evacuare în caz de incendiu
  • Unitățile ATI din România funcționează după un protocol actualizat ultima data în 1997

Au trecut patru luni de la incendiul de la Piatra Neamț în urma căruia au murit 12 persoane. Ancheta scoate la iveală detalii șocante.

Adrian Cuculis, unul dintre avocații implicați în process a făcut o serie de dezvăluiri. Majoritatea spitalelor funcționează după o procedură veche din 1970 iar ultima actualizare a fost făcută în 1997. Mai mult, există spitale, spune el, care încă nu sunt dotate sau renovate în conformitate cu standardele actuale ale Uniunii Europene.

Pe lângă asta, suprapopularea secțiilor ATI au condus la acel dezastru, iar la Piatra Neamț au fost făcute niște amenajări interioare fără o autorizație în acest sens.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„17 persoane audiate în 12 ore. Au declarat cei de la audieri că injectomatul ar fi principala cauză. Ulterior a luat foc combinezonul acelei asistente. Nu existau ventilatoare acolo. De fapt nu există ventilatoare mai pe nicăieri prin secțiile ATI”, a declarat Cuculis.

Mai mult decât atât. Dosarul de urmărire penală are planșe fotografice care indică faptul că pe pervazul secțiilor ATI erau amplasate candele. Lucru nepermis într-o astfel de unitate.

Șocant este că, în cadrul audierilor, toți cei care au fost întrebați, au negat acest lucru.