• Mai multe explozii au fost auzite, marţi dimineaţă, în regiunea separatistă Transnistria.
  • Niciun locuitor nu a fost rănit în urma exploziilor, susţin sursele.
  • Alte explozii au avut loc, luni, la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria.

Mai multe explozii au fost auzite, marţi dimineaţă, în regiunea separatistă Transnistria. Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunţat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Exploziile s-au produs în satul Maiac, marţi, la orele 6:40 şi 7:05. Niciun locuitor nu a fost rănit în urma exploziilor, susţin sursele.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie Ministerul de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Zona unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului activează un grup de genişti, potrivit Deschide.md.

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova apreciază că obiectivul urmărit este de a crea pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale, mai scrie Deschide.md.

Alte explozii au avut loc, luni, la Ministerul Securităţii de Stat (MGB) din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade.

Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere, mai transmite Deschide.md.

Regiunea separatistă este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Republicii Moldova, dar este ocupată de trupele ruseşti de la destrămarea Uniunii Sovietice.

Un general rus a declarat, săptămâna trecută, că unul dintre obiectivele Moscovei este de a stabili un alt „punct de acces” în Transnistria din Ucraina.

Acest lucru ar putea însemna ocuparea coastei ucrainene a Mării Negre, inclusiv a oraşului-port Odesa.