Noi interdicții. Anglia nu e mulţumită de ajutorul guvernului

Sursă foto: Profimedia
  • Numărul ridicat de cazuri de Covid-19 în UK a pus în alertă autorităţile 
  • Localurile se închid la ora 22:00 şi unii vecini nu au voie să mai intre în contact  
  • Marea Britanie are peste 42.500 de decese 

Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în UK a dus la apariţia unor noi interdicţii. Ieri au fost peste 15.000 de noi îmbolnăviri. Restricţiile au adus după ele şi un alt spirjin salarial din partea guvernului britanic pentru angajaţi. Pe lângă închiderea localurilor la ora 22:00, acum este interzis şi contactul între unele gospodării.

Autorităţile iau în vedere ca angajaţii să fie plătiţi cu două treimi din salariu începând cu 1 noiembrie. Suma maximă pe care aceştia ar putea-o primi este de 2.100 de lire pe lună. Proprietarii întreprinderilor cred că ajutorul din partea guvernului e, totuşi, prea mic. 

Până acum peste 42.500 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Marea Britanie. 

Massimiliano Ferro, proprietar restaurant în UK: ,,Cred că dacă faci jumătate şi jumătate nu este de ajutor. Este doar o problemă. Astăzi am făcut 300 de lire sterline. Cheltuiesc 1000 (lire) pe săptămână pentru electricitate, pentru cuptorul pentru pizza, trei angajaţi la 8-9 lire pe oră, uite, ştii, nu acoperă nimic, absolut nimic” 

Dan Jarvis, primar al oraşului Sheffield din UK: ,,Negocierile vor continua pe tot parcursul weekend-ului. Căutăm să asigurăm cel mai bun aranjament posibil în beneficiul comunităţilor noastre, dar în mod clar este în interesul tuturor să vorbim în continuare – guvernul local şi naţional – pentru a asigura cea mai bună afacere posibilă pe care o avem poate, dar acest proces este în desfăşurare”