• Documentul stabilește măsuri pentru organizarea nunților și a botezurilor
  • Este obligatorie purtarea măștii pe o rază de 50 de metri, în jurul unităților de învățământ
  • Există prevederi și cu privire la cinematografe, teatre și săli de spectacol, redeschise la 1 iunie

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis relaxarea mai multor restricții, odată cu prelungirea stării de alertă de Guvern.

Conform documentului, este obligatorie purtarea măștii pe o rază de 50 de metri, în perimetrul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acea zonă.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), (…) cu un număr de participanţi de maximum 70 de persoane în exterior şi maximum 50 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani”, conform hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Documentul mai prevede că, în spaţiile publice închise, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Există prevederi și cu privire la cinematografe, teatre și săli de spectacol, redeschise la 1 iunie.

„Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar celor vaccinaţi, cu test negativ sau care au trecut prin boală”, potriviti hotărârii CMBSU.

Referitor la organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, acestea sunt premise cu participarea unui număr de 1000 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

„Activităţile se interzic atunci când incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, conform sursei menționate.