Azi ar putea fi luate noi măsuri de relaxare în București. Prefectul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce rata de incidență a scăzut la 1,3

Noile măsuri de relaxare, publicate în Monitorul Oficial. Ce putem face de la 1 iunie Sursă foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Prefectul Capitalei a convocat ședința pentru noi relaxări, joi, la ora 12.00
  • Restaurantele, barurile şi cinematografele s-ar putea deschide la o capacitate de 50%
  • Conform raportării INSP, rata de incidență este de 1,3 la mia de locuitori, în București

UPDATE 10.30. Prefectul anunță convocarea Comitetului Municipiului pentru Situaţii de Urgenţă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a convocat Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, după ce INSP a raportat, joi, o nouă scădere a ratei de incidență.

Conform datelor raportate, rata de incidență a coborât la 1,3 la mia de locuitori.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar putea fi convocat în ședință pentru noi măsuri de relaxare a restricţiilor, dacă rata de infectare se menține sub 1,5 la mie. Restaurantele, barurile şi cinematografele s-ar putea deschide la o capacitate de 50%.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, declara miercuri că nu a convocat deocamdată Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, deoarece aștepta să vadă rata de infectare de joi.

Dacă rata se menține sub 1,5 la mia de locuitori, ar fi a treia zi la rând și măsurile se pot relaxa.

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 – 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 – 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.