• Noi măsuri care să se aplice de la 1 iunie pregătite de Guvern
  • Reprezentantul Ministerului Muncii a solicitat ca proiectul de ordonanță de urgență să fie primul pe lista de lectură pentru că există numeroase propuneri din partea partenerilor sociali
  • Ludovic Orban a confirmat prioritatea ordonanței de urgență

Miercuri, chiar la începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a anunțat că proiectul ce vizează ordonanţa de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active după data de 1 iunie va fi parcurs în primă lectură.

Această precizare a venit imediat după ce reprezentantul Ministerului Muncii a declarat că deși proiectul a fost elaborat, există numeroase propuneri formulate de către partenerii sociali.

„Îl introducem în primă lectură. Atenţie, el trebuie să intre în vigoare până în data de 1 iunie, pentru că practic reglementează chestiunea măsurilor active, menţinerii şomajului tehnic, noilor măsuri active după data de 1 iunie şi trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie. Deci îl introducem în primă lectură şi mai facem o şedinţă mâine sau poimâine”, a spus Ludovic Orban, prim-ministrul României.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active în perioada de după 1 iunie. Rugămintea noastră este ca acest proiect să intre în primă lectură, deoarece ieri am primit foarte multe propuneri de la partenerii sociali. El este în avizare. El îşi va produce efectele”, a declarat reprezentantul Ministerului Muncii.